יום שבת, 26 במאי 2012

ספיישל שבועות- עוגת גבינה ופירורים!

לכבוד שבועות החלטתי להפציץ בעוגה טעימה במיוחד ומוצלחת שתמיד אני מקבלת עליה מחמאות!
המתכון הוא של קרין גורן שתמיד מביאה מתכונים עשירים ומתוקים.
המתכון קל להכנה ולא מצריך הרבה עבודה אבל הוא לא מתכון של הרגע האחרון וצריך יום של קירור מראש!


קודם כל שני טיפים של קרין גורן לעוגת גבינה מוצלחת:
1. הקצפה של השמנת המתוקה לקצפת יציבה ממש ולא לקצפת רכה.
2. קירור ממושך של העוגה לפני החילוץ מהתבנית, אפשר גם לתת לה שעה במקפיא אבל לא להקפיא אותה לגמרי.


נתחיל מלהכין את הבסיס לעוגה:
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר (40 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים


את הכל נערבב ביחד, לי אין מיקסר או מעבד מזון ולכן אני (כרגיל) עובדת עם הידיים ומכניסה אהבה לבצק :) 


צריך לצאת בצק אחיד, עם חמאה מומסת זה לא יצא טוב, חשוב מאוד לעבוד חמאה קרה. 
נכניס את הבצק לתבנית בחתיכות קטנות ונהדק לגובה של חצי ס"מ, זה מתחבר יפה וכך נדע בדיוק כמה צריך ויישאר לנו גם בצק שאחר כך נפורר ונשים על העוגה. את התבנית אני לא שימנתי והעוגה יצאה בקלות.

גם את השארית נהדק על נייר כסף ונכניס לתנור
מחממים תנור ל180 מעלות, 20 דקות עד להזהבה ולצנן לחלוטין לפני שמכניסים את תערובת הגבינות.

חיכינו עד שהתבנית והשכבה הבסיסית יתקררו ועכשיו צ'יק צ'ק נכין את תערובת הגבינות, 10 דקות וסיימנו-
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30% (למשל נפוליאון)
* מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ


במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב. 
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הגבינות תוך כדי הקצפה.

נשפוך את התערובת על הבצק האפוי, נכסה בניילון נצמד ויאללה למקרר!
 את הבצק שנשאר אני שוברת ומפוררת ומכניסה לצנצנת או קופסא או שיקת ניילון כדי שלא ייתיבשו.

הארוחה נגמרה וכולם מרוצים אבל האורחים עוד לא יודעים מה מצפה להם!
ניקח את הפירורים ונסדר יפה מעל העוגה.
לפני החילוץ מהתבנית תעברו עם סכין מסביב לעוגה כדי קצת להפריד שלא תישבר חס וחלילה!
ואין יותר מה להגיד, עוגה מושלמת, לא מתוקה מידי, מדהימה!
כמוני...
נועה :)








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה