יום שלישי, 31 ביולי 2012

Olympic Pizza from LONDON

כן, אני בלונדון! ועד עכשיו מה שהכי אהבתי בלונדון זה האוכל האורגני, הטרי, הארוז יפה יפה, הצבעוני, המלא חיים וויטמנים!!!!!


ואיזה חשק לפיצה טרייה זה עושה.....


נתחיל מהבצק- (מתכון של אהרוני) 
2 כוסות קמח
15 גרם שמרים טריים
מעט מלח
2 כפות שמן זית










שמים בקערה גדולה את הקמח ובעזרת כוס עושים גומה באמצע. נערבב את השמרים עם חצי כוס מים פושרים (אם זה שמרים יבשים יש להשתמש בחצי הכמות הרשומה במתכון) ונשפוך את המים האלו לתוך הגומה שייצרנו. לאחר מכן מכסים במעט קמח את השמרים. את הקערה מכסים במגבת נקייה, שמים במקום חמים ונותנים לשמרים "לעבוד" במשך חצי שעה.

נערבב את הקמח והשמרים ואז נוסיף עוד חצי כוס מים פושרים קצת מלח ושתי כפות שמן זית ונלוש במשך 5 דקות. הלישה צריכה בעצם להכניס אוויר לבצק בשביל השמרים ולכן התנועה תהיה קיפול כלפי פנים ולחיצה בעזרת כף היד.
את הכדור המהמם שיצא לנו נניח לתפיחה של חצי שעה, מכוסה במגבת ובמקום חמים.

מהכמות הזו אפשר להכין פיצה אחת גדולה או שתיים קטנות- כמות שתשביע 3-4 אנשים.
פשוט בוצעים חתיכה ומתחילים לרדד בעזרת מערוך (ואם אין מערוך אפשר להיעזר בגליל ניילון נצמד).
את מה שיצרנו נניח על מגש הפיצה, אם רוצים להכין פיצה דקה כדאי לרדד יש על המגש. הפעם לא היה איתי מגש הפיצה שלי עם החורים הגדולים אז לקחתי נייר כסף ועשיתי בו חורים. על הבצק השטוח נמרח שמן זית שמעורבב עם שום טחון (פה השתמשתי בקצוץ כי לא היה לי מועך שום) מלח פלפל. ונכניס תנור ל5-10 דקות חום 220 לאפייה ראשונית.




את הכנת הרוטב מומלץ להתחיל כבר בהתפחה של הבצק כי אם הרוטב יושב יותר זמן הוא טעים יותר!
עם הרוטב תזרמו- מה שיש בבית- רסק עגבניות ואחת שתיים עגבניות טריות מעוכות, בצל מטוגן, שום, אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל, צ'ילי, כפית סוכר לאזן את חמיצות העגבניות ומכל הבא ליד.


*** טיפ- לקילוף וחיתוך השום אפשר לשים מעליו סכין רחבה ולהכות עליה עם פרק כף היד- בזהירות!
מורחים את הרוטב על הבצק מפזרים מלמעלה מוצרלה ו/או גבינה צהובה ומשתגעים עם התוספות!!!!!!!
לפניכם פיצה עם פלפלים קלויים, זיתים שחורים ופרשוטו ופיצה עם פרושוטו וביצת עין!
בתיאבון,
נועה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה