יום שני, 10 בדצמבר 2012

איך להכין פנקייקס!

אני ודני חובבים מושבעים של פנקייקס וניסינו כבר הכל, מתכונים שונים, מסעדות שונות ופה אחד החלטנו!
המתכון הכי טוב: של הספר ילדים מבשלים הוצאה ראשונה 1975
המקום הכי טוב: סיסיז Cici's cafe
המייפל הכי טוב: אנט ג'מיימה aunt jemima

ועכשיו למתכון!
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 ביצה
שלושת רבעי כוס חלב
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל

מערבבים הכל ביחד טוב טוב, שלא יהיו גושים!
מחממים מחבת עם קצת שמן. שופכים מעט (או הרבה) מהתערובת.
מסובבים קצת את המחבת כדי שהבלילה תהיה אחידה על המחבת (לא צריך הרבה זה בדרך כלל מסתדר לבד).
מבשלים על אש בינונית. יתחילו להיות בועות בחלק העליון של הפנקייק, תנו לזה קצת לעשות בועות...
לדעת מתי להפוך את הפנקייק זו אומנות לשמה! אני ממליצה לא לשחק איתו, לתת לו לעשות קצת בועות ואחרי דקה שתיים להפוך. אם מתחילים להפוך ולהחזיר ולשחק עם הצדדים שלו הוא לא יצא טוב, וגם לא יהיה לו צבע יפה.

הגיע הזמן לשים מלא מייפל או דבש או סילאן או יוגורט או קצפת או פירות או שוקולד או חלווה או.... וואו...
בתיאבון!
נועה.

*הכמות מספיקה לשלושה פנקייקים גדולים שמשביעים מאוד לשני אנשים. או להרבה פנקייקים קטנים שכיף לאכול ביחד!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה