יום חמישי, 2 במאי 2013

טארט גבינה ותפוחים

טארט גבינה ותפוחים זו עוגה שאני מאוד אוהבת! הכנתי אותה לכבודי ליום ההולדת שלי :)
לעוגה הזו הכנתי המון וריאציות בעיקר כי הבצק שלה מדהים ונשמר מעולה במקפיא.
טארט פרג
טארט פירות העונה
טארט תאנים
טארט תותים

המתכון הוא של מיקי שמו האלוף!
אם תרצו לראות את התוכנית ממנה אימצתי את המתכון- הקישור לתוכנית של מיקי שמו

יש לעוגה הזו קצת יותר שלבים מלעוגה בחושה כמובן, אבל היא ברמת אליפות ששום בחושה לא מתקרבת אליה! -עם כל הכבוד לבחושות :)

מתחילים מהכנת הבצק (מספיק לשני טארטים גדולים וניתן לשמירה במקפיא):
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות נדיבות)
15 גרם אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
75 גרם שקדים טחונים (בערך חצי כוס)

מערבבים קמח מנופה, אבקת אפייה ואבקת סוכר עם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' חדר עד לקבלת תערובת קמח עם מעט גושים קטנים. מוסיפים 2 ביצים ותמצית וניל וממשיכים את העירבוב, לאט לאט הבצק צריך להתחבר.מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים עוד דקה. מוציאים מהמכונה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים. לא לפחד לקמח אם צריך, הבצק יספוג את זה. עכשיו כשיש לי מיקסר חתיך שעושה הכל בשבילי הצק יוצא אפילו עוד יותר טוב! אבל עד היום לא היה ועשיתי את כל השלבים בידיים או עם כף ויצא מעולה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפני תחילת העבודה איתו. 

למלית הגבינה (מספיק לשני טארטים וניתן לשמירה במקפיא/מקרר):
500 גרם גבינה לבנה 5%
4 ביצים
160 גרם סוכר (3/4 כוס)
גרידת לימון- מוסיף המון!
60 גרם קמח (טיפה פחות מחצי כוס)
קורט מלח
100 גרם חמאה מומסת
*ניתן להוסיף גם קיריש, לי אין דברים כאלה בבית ועדיין העוגות שלי טעימות :)

מכניסים לקערה את הגבינה, ביצים, סוכר וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח ואז גם את החמאה ומערבבים.
זהו.

תפוחי עץ:
3-4 תפוחי עץ (200 גרם) ירוקים מהסוג החמוץ. קלופים וחתוכים לקוביות.
מחבת חמה ו-30 (או יותר) חמאה.
2 כפות סוכר... קצת קינמון....
אתם כבר יודעים איך זה הולך :)
* אגב, אני לא הוספתי סוכר כי אמרתי- די! כמה סוכר?! והיה יופי טופי...
מסכנים.. הם לא יודעים מה מצפה להם...
הסוד בעוגה זה הקראמבלס מלמעלה (בעצם הסוד הוא גרידת לימון, אבל זה בדרך כלל הסוד..) 
100 גרם חמאה
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
מערבבים במעבד מזון עד שהתערובת נהיית פירורית. לפירורים דקים השתמשו בחמאה קרה ולפירוים עבים בחמאה רכה.

נראה מתיש? נכון.. אבל לא נורא..
ויוצא ממש טעים :)
נ ו ע ה 

נ.ב
חיברתי לכם את כל הכמויות כדי שיהיה לכם קל ללכת לסופר :)
700 גרם קמח
15 גרם אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר
280 גרם סוכר
500 גרם חמאה
6 ביצים
כפית תמצית וניל
75 גרם שקדים טחונים
גרידת לימון
קצת מלח
קצת קינמון
3-4 תפוחים ירוקים חמוצים

זה נשמע המון ביצים והמון חמאה אבל אל תשכחו שזאת כמות לשתי עוגות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה